Välkommen till vår hemsida för beställningar och produktinformation!

TheraCal LC® Isolering/Pulpaskydd 4x1g, 60 st kanyler (H-33014P)

TheraCal LC® Isolering/Pulpaskydd 4x1g, 60 st kanyler (H-33014P)

  • Tillverkad av: BISCO

 Fråga om denna produkt 

1525:-

Lägg till i varukorg:Thercal®LC, ljushärdande trikalciumsilikat, 4x1g spruta 60 st svarta applikationskanyler (22 gauge) (art nr 9111)

 

      

 

TheraCal LC är ett bioaktivt pulpaskydd i form av en ljushärdande, resin-modifierad, kalciumsilikatbaserad isolering/liner avsedd att användas för både direkt och indirekt pulpaöverkappning liksom en skyddande isolering/liner under kompositer, cement eller andra fyllnadsmaterial. Den kan användas istället för kalciumhydroxid, glasionomer, resinmodifierad glasionomer IRM/ZOE och andra restaurativa material. TheraCal LC fungerar som en barriär och ett skydd åt pulpa-dentinkomplexet.

 

Theracal appliceras på fuktig yta.

 

Med TheraCal LC kan man enkelt åstadkomma en precis applikation av materialet i djupa kaviteter. Den ljushärdande egenskapen gör det möjligt att omedelbart efter härdning fortsätta med fyllnadsförfarandet. Den unika sammansättningen med ett ljushärdande, tixotropt, lättapplicerat material underlättar utförandet av överkappning betydligt samtidigt som man med den polymeriserbara, hydrofila egenskapen får en mycket stabil isolering.

 

 

Editors’ Choice Dental Advisor 5.0 Rating       

  Nyckelfördelar

  • Kalciumfrisättning stimulerar dentinbildning
  • Basiskt pH underlättar utläkning.
  • Betydande Kalciumfrisättning skapar en skyddande försegling.
  • Skyddar och isolerar pulpa-dentinkomplexet